keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Designing a book cover

Nyt alan jo pikkuhiljaa vakavoitua ja pohtia miten saisin taiteesta itselleni elannon.

Ensin kaverin äidin kirjoittaman kirjan kannen kuvitus kuulosti vähän hankalalta projektilta aloittaa, mutta nyt näen sen kuvan sieluni silmin kirjan kannessa, ja se olisi minun tekemä kuva, ja saisin sen cv:en kirjoitettua ja olisin siten yhden projektin rikkaampi. Eli nyt on pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä jotakin.

Myös muita villimpiä ajatuksia on ollut päässä työllistymisen suhteen, mutta aloitan nyt tuosta kuvitustehtävästä.
Sitä en voi kuitenkaan tänne laittaa, tai en voi kertoa sen enempää siitä ennen kuin kirja on todellisuutta ja valmis. Ja vaikkei niin kävisikään, niin kuvat tulevat olemaan varattuja sitä varten.

Aloitin jo homman, ja annoin itselleni kolmen päivän deadlinen saadakseni ekat versiot valmiiksi tälle "asiakkaalleni". Ja sitten tulee muutoksia jos tulee.
Työn koko olisi suhteellisen iso, ehkä A4-kokoa, sillä mitä isomman kuvan pienentää esim. kantta varten sitä paremmalta se näyttää - tietyissä rajoissa tietenkin.
Ja akvarellivärit sopisivat ehkä parhaiten kuvitustyöhön - ja etenkin tähän kuvitustyöhön.
Aloitan harjoittelemalla tiettyjen hahmojen piirtämistä. Eläimiä tulee äärimmäisen harvoin piirrettyä, joten tässä saa uutta harjoitusta.

Mutta ei siitä sen enempää.

Sen sijaan aion tämän jälkeen tehdä muutamasta öljyvärimaalaus-suunnitelmasta mustepiirrustukset pienoiskoossa.




Nämä olivat alunperin seinämaalaus-ideoita, joiden en uskonut käyvän toteen kyseiseen seinämaalaus-projektiin. Minulla oli vain vahva antiikin mytologia kausi meneillään tuolloin ja vielä olisi ollut muutama idea sitä teemaa varten. Enää ei sytytä tuo aihe, eikä moni muukaan aihe tuon jälkeen. Kenties into vielä palaa.

Yksi aihemaailma mikä on poltellut alitajunnassani on avaruus ja science fiction, mutta niiden tuominen esille ilman tarinaa on yhtä tyhjyyttä. Mass effect-trilogia ja sitä ennen Battlestar Galactica iskivät sellaisen mielenkiinnon scifin maailmaan, että tekisi mieli jollain lailla tulla osalliseksi sitä taidekuntaa. Minua on aina kiehtonut uuden ja muinaisen maailman kohtaaminen, kuten jäljet muinaisesta kansasta uudessa maailmassa. Vanhoja hiekan upottamia kaupunkeja, metsittyneitä alttareita jne. Se on kaiketi jollain tavalla niin suuri osa ihmisen historiaa, että on vaikeaa olla tuntematta vetoa kaikkeen sellaiseen. Lapsena halusin olla arkeologi, nyt haluaisin kuvata sitä miltä se muinaisen ja tulevaisuuden yhteentörmäys näyttää ja tuntuu.

Visuaalinen puoli tuossa scifimaailman kuvaamisessa jää vain niin tyhjäksi ilman syventävää tarinaa, ja sitä ei oikein yksittäisiin kuviin saa. Ei edes digitaidekuvat avaruudesta ja planeetoista herätä kaikissa sellaista ihmetystä ja hämmästystä mitä se herättää joissakin - kuten allekirjoittaneessa. Tähtitaivas on kaunis maalattuna jonnekin taustalle, mutta jos se on pääosassa, niin se ei herätä katsojassa mitään.

Tämä on kuitenkin sellainen haaste jonka pariin palaan varmasti usein.

In English:

I have started to make a design for a book cover. I can't talk about it here, but I'm trying to be serious about earning a living by doing art.

And those three pictures are something I did some time ago, and I was thinking of drawing an ink versions of them after the book cover-project.

And I'm really getting interested in science fiction-art, but it's something that needs a story to get depth just like Mass Effect trilogy or Battlestar Galactica- series. Not that many are interested in planets and scifi-sceneries.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti