lauantai 9. maaliskuuta 2013

Fog

Kansikuva-työ edistyy, mutta hitaasti. Kolmen päivän deadline on minulle vähän turhan tiukka ottaen huomioon sen, että aikani menee enemmäkseen työkkäri-jutuissa, työhaastatteluissa, siivouksessa, tiskaamisessa, pyykkäämisessä jne. kaiken maailman kotitöissä. Mitä antaisinkaan vähintään 8 tunnin työajasta... Ja rauhallisesta työhuoneesta, jossa voisin tehdä töitä ilman, että avokki tai kissat haluavat tulla sinne pyörimään. Keskittyminen katkeaa joka ikinen kerta. Keskittyminen katkeaa joka tapauksessa aina työskentelyn aikana, joten jos siitä keskittymisestä saa taas kiinni ja tulee ulkopuolisia häiriöitä, niin on vaikea keskittyä tekemiseensä taas uudestaan.

Noh, joka tapauksessa olen jo hahmot suunnitellut ja tehnyt värikokeiluja, mutta tarvitsisin vielä aikaa kokeilla vesiväreillä maalaamista siistin ja hyvän värisen ilmeen saamiseksi. Esimerkiksi kuvan kuusien ei tule olla pelkästään yhden sävyistä vihreää. Kuvasta tulee paljon eläväisempi kun leikittelee erilaisilla värisävyillä. Mutta värimaailmasta täytyisi saada myös sellainen siisti ja edustava. Sellainen jonka pystyy helposti kuvittelemaan johonkin kirjaan.

Jossain määrin käytän suosikki Deviantart-taiteilijoideni töitä apuna. Katson erilaisia vaihtoehtoja millä tietyt taiteilijat ovat ratkaisseet tiettyjen asioiden maalaamisen. Vesiväri on lähinnä tällainen minulle haasteellinen tekniikka, joten uuteen tekniikkaan on hyvä tarkastella muiden töitä ja katsoa miten eri ihmiset ovat maalanneet samat asiat ja mitä eroja teknillisissä ratkaisuissa on.
Esimerkkinä tuohon, jos kuulostaa oudolta, on märkää märälle ja märkää kuivalle tekniikan erot ja myös se onko maskinestettä käytetty vai onko värien annettu vaellella vapaasti paperilla. Myös on tyyliseikka haluaako rajata kuvaa jollain, vaikkapa tusseilla.

English summary:
The picture for a book cover isn't getting done in time. I have time to do it but I wanted to do it in few days. Unfortunately the progress gets delayed by all sort of things, like cleaning the home, washing laundry, doing the dishes, looking for work, going for job interviews and what not. What I would give for 8 hours of peaceful working. And to have my own working space to do that. My cats and girlfriend interrupt my concentration. This is too small of an apartment.

I have started to plan the colours but I should work with watercolours some more before making any trial-pictures.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti