maanantai 25. helmikuuta 2013

Watercolour and ink-works

Olen yhä vesivahingon takia evakossa, mutta alle viikon päästä voin palata takaisin kotiin. Ja työmarkkinoilla on ollut hiljaista, joten niin kauan kuin hiljaisuutta jatkuu, minun täytyisi alkaa hyödyntämään tätä aikaa tekemällä jotain taidetta. Harjoituksien tekeminen olisi erittäin olennaista, mutta elämä tuntuu yhdeltä odotushuoneessa istumiselta, ja on vaikea aloittaa asioita joita toisaalta myös haluaisi tehdä.

En kuitenkaan ala nyt valittamaan asiasta, vaan selostan tässä seuraavia keskittymisen ja kiinnostuksen kohteitani.

Vesivärityöt ovat työskentelyn kannalta helpoimpia mutta niin olisi myös mustepiirrustukset.
Yksi idolini on Gustave Doré, joka on kuvittanut mm. Danten "Jumalaisen näytelmän" ja John Miltonin "Kadotettu paratiisi" sekä joitakin raamattuja. Aikeenani on ollut myös etsiä niitä omaan kokoelmaani.

                                            John Milton "Kadotettu paratiisi" Lucifer karkoitettiin taivaasta
                                                Myös William Blake on kuvittanut joitakin versioita tästä kirjasta.

                                          Ja Danten "Jumalainen näytelmä", kuva harpyijoiden metsästä.


                                                    Googlettamalla löytää enemmän upeita kuvia eri kirjoista.


Musteella piirtäminen on myös minulle vähän tuntemattomampaa aluetta. Olen toki tehnyt joitain tussipiirrustuksia, mutta tusseihin täytyisi panostaa enemmän jotta saisi niistä itselleen pitkäkäyttöisen työvälineen. Mustekynät ja musteet ovatkin tusseja pitkäikäisempiä, niin kauan kuin niistä pitää huolta. Ja se työvälineiden huolenpito koskee joka tapauksessa kaikkia työvälineitä.
Mutta siinä on yksi sellainen projekti jonka haluaisin aloittaa, ja toivon mukaan pääsen pian aloittamaankin.
Mielelläni piirtelisin musteella jotain vähän samankaltaisia töitä kuin Gustave Doré; yksityiskohtaisia voimakkaan näköisiä töitä. Aihemaailma on aina ollut mystiikan parissa, mutta mitään konkreettisia ideoita minulla ei vielä ole. Yritän seuraavan kerran tehdä blogi-päivitystä keskeneräisistä töistäni ja sen jälkeen toivon mukaan pääsen kirjoittamaan uusista töistä uusien aiheiden parissa.

English summary:
 Besides watercolouring drawing with ink is a simple technique to use since it doesn't need much space or too many different and expensive tools. And like my idol Gustave Doré - I would also like to practice drawing with ink and make detailed drawings of the similar and one of my favourite subjects - myths and supernatural.

Maybe next time I will update my blog with pictures of my current works and after that hopefully I have started drawing with ink or painting with watercolours so I could get work done and not waste my time with doing nothing.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti